Holistische massage

Iedereen vindt het fijn om op een liefdevolle manier aangeraakt te worden. Aanraken geeft je een gevoel van samenzijn en verbondenheid. Het is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn maar ook voor het zelfbewustzijn. Door massage leer je je grenzen verkennen en aangeven. Ook komt door het masseren het hormoon Oxytocine vrij wat zorgt voor binding en verbondenheid. Dit werkt zowel bij degene die gemasseerd wordt als degene die de massage geeft. Door masseren word je sterker en minder kwetsbaar. Ook wordt het immuunsysteem versterkt, stress neemt af en er ontstaat een diepe ontspanning.

Masseren is goed voor iedereen, maar vooral drukke, onrustige kinderen en volwassenen hebben er echt baat bij!

De holistische massage is opgebouwd uit 3 onderdelen om indrukken en overprikkeling bij gevoelige volwassenen en kinderen af te voeren en de energiebalans te herstellen.

plaatje pagina energetische behandeling

De massage bestaat uit 3 onderdelen:

  1. hoofdmassage: in het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. De hoofdmassage is een van de effectiefste manieren om rust in het lijf terug te krijgen.
  2. buikmassage: in de buik verteer je zowel je voedsel als ook je indrukken. Bij teveel aan indrukken kunnen er fysieke klachten ontstaan (buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn). Door de buikmassage krijgt de emotie ruimte en mag de emotie er ook zijn.
  3. voetreflexmassage: voetreflexmassage is gebaseerd op het principe dat op de voeten reflexpunten liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. De voetreflexmassage helpt blokkades op te heffen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen en er ontstaat een betere doorbloeding in de organen.

Bij de massage wordt massageolie met etherische olie gebruikt om zo het zelfgenezende vermogen van het lichaam extra te prikkelen.

Nieuwsberichten